VEELGESTELDE VRAGEN
Wet en regelgeving
Is het ook mogelijk om eigen namen aan de producten te geven?
VRAAG:
Is het ook mogelijk om eigen namen aan de producten te geven? Bv de fabulous curl shampoo —> curls soapy of iets dergelijks?
ANTWOORD:
Leuke product naam, dat is zeker toegestaan. In onze communicatie, dus op facturen en pakbonnen wordt het product altijd met onze naam genoemd. Op het etiket nag je alle namen gebruiken die je maar kunt bedenken. Voor je knoop doorhakt met deze leuke product naam, bedenk dan goed wat je in de toekomst nog meer voor producten wilt openen in jouw lijn. Wanneer je nu start met één shampoo, maar later wellicht vier verschillende shampoo’s gaat aanbieden, is het goed dit al te bedenken met vooruitziende blik. In zo’n geval is het handig als je werkt met modulaire naamgeving, bijvoorbeeld MERK X marshmallow softening shampoo 250ML.
Wat belangrijk is wanneer je kiest voor unieke productnaam, is dat je deze bij CPNP registreert op jouw merknaam en dat hierbij de titel match met het product je in de markt gaat verkopen. Alle huidige producten zijn CPNP geregistreerd.
Wat zouden de kosten daarvan zijn?
VRAAG:
Ik heb de stylings gel getest en vind het een heel fijn product.
Ik zou graag deze bestellen.
Met een eigen sticker erop.
Wat zouden de kosten daarvan zijn. ?
ANTWOORD:
Fijn te horen dat producten je bevallen. Om goed beeld te krijgen van de prijs is het meest eenvoudig in de webshop te selecteren wat je wilt afnemen. In de winkelemand zie je dan het bedrag voor de producten met labels naar keuze. Wil de kostprijs wat verlagen kun je kiezen voor een hogere staffel aantal en zou meer voordelige stuksprijs maken voor jouw Private Label Ready product. Wanneer je testpakket hebt besteld vindt je hier ook een kortingscode voor je eerste order.
Succes
Waar vind ik jullie algemene voorwaarden?
Voldoen jullie aan de cosmeticawetgeving?
Wie in Nederland cosmeticaproducten wil produceren of op de markt wil brengen moet voldoen aan verschillende soorten wet- en regelgeving. Wij voldoen aan deze strenge eisen en zijn trots op ons lidmaatschap van de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging).
Zo moet bijvoorbeeld voldaan worden aan de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG), die bestaat uit 40 artikelen en 10 Annexen, waarin de eisen voor het op de markt brengen van cosmetica zijn vastgelegd. De wet heeft tot doel de volksgezondheid te beschermen en het bevorderen van vrije handel binnen de Europese Gemeenschap. Om in Nederland te kunnen handhaven op deze wetten en regels is het Warenbesluit cosmetische producten geplubliceerd. Op deze wijze kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de Cosmeticaverordening in Nederland handhaven. Naast de Cosmeticawetgeving bestaat er wetgeving voor verpakkingen, arbeidsomstandigheden, transport en bedrijfsvoering. Dit is nog maar een kleine greep uit de wetten waar een cosmeticabedrijf mee in aanraking kan komen.
De teksten van de Nederlandse wetgeving zijn te raadplegen via wetten.nl. De Europese wet- en regelgeving is te vinden op de website van de Europese Commissie.
Werken jullie volgens het GMP?
Wij werken volgens de richtlijn Good Manufacturing Practice. Het is een vereiste voor de productie van de diverse producten van White Label Podium. Het garandeert dat de constante kwaliteit van onze producten gewaarborgd wordt, doordat het hele productieproces op een nauwkeurig voorgeschreven en gecontroleerde wijze wordt uitgevoerd.
Bij GMP gaat het er dus om dat er exact is vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product gemaakt wordt. Tijdens de bereiding worden alle grondstoffen en het eindproduct gecontroleerd. Ook wordt het bereidingsprotocol nauwkeurig gemonitord. Bij René Internationaal B.V. / BottleX produceren we onder de strenge eisen van het GMP, daardoor kunnen we altijd aantonen dat onze producten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en daar zijn we trots op!
Wat is een CPNP en heb ik dat nodig voor mijn producten?
Wanneer je een cosmetisch product produceert of importeert moet hiervoor een notificatie bij het Cosmetic Products Notification Portal (ofwel het CPNP) ingediend worden. Voor alle producten van White Label Podium hebben wij reeds een CPNP ingediend. Let op: het door ons ingediende CPNP staat op onze naam, waarbij wij als de fabricant/distributeur vermeldt worden. Dit valt ook af te lezen op het technische label van het product, waarbij wij aangemerkt worden als fabricant/distributeur (“Manufactured and distributed by BottleX.nl, De Waterman 15A, 4891 TL Rijsbergen, The Netherlands”).
Wanneer je zelf als distributeur op het product aangemerkt zou willen worden, dan zal hiervoor dus per product een nieuw CPNP ingediend moeten worden. Wij kunnen hier, tegen meerprijs, in voorzien. De extra kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn al naar gelang de wensen onder andere het aanmelden van de CPNP, plus de kosten voor het opmaken, bedrukken en appliqueren van de technische labels.
De informatie in het CPNP is elektronisch toegankelijk voor de controleautoriteiten in de lidstaten, waaronder de NVWA en voor de Vergiftigingen Informatie Centra in de EU, waaronder het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) van het UMC Utrecht.