Wie in Nederland cosmeticaproducten wil produceren of op de markt wil brengen moet voldoen aan verschillende soorten wet- en regelgeving. Wij voldoen aan deze strenge eisen en zijn trots op ons lidmaatschap van de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging).

Zo moet bijvoorbeeld voldaan worden aan de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG), die bestaat uit 40 artikelen en 10 Annexen, waarin de eisen voor het op de markt brengen van cosmetica zijn vastgelegd. De wet heeft tot doel de volksgezondheid te beschermen en het bevorderen van vrije handel binnen de Europese Gemeenschap. Om in Nederland te kunnen handhaven op deze wetten en regels is het Warenbesluit cosmetische producten geplubliceerd. Op deze wijze kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de Cosmeticaverordening in Nederland handhaven. Naast de Cosmeticawetgeving bestaat er wetgeving voor verpakkingen, arbeidsomstandigheden, transport en bedrijfsvoering. Dit is nog maar een kleine greep uit de wetten waar een cosmeticabedrijf mee in aanraking kan komen.

De teksten van de Nederlandse wetgeving zijn te raadplegen via wetten.nl. De Europese wet- en regelgeving is te vinden op de website van de Europese Commissie.