Wanneer je een cosmetisch product produceert of importeert moet hiervoor een notificatie bij het Cosmetic Products Notification Portal (ofwel het CPNP) ingediend worden. Voor alle producten van White Label Podium hebben wij reeds een CPNP ingediend. Let op: het door ons ingediende CPNP staat op onze naam, waarbij wij als de fabricant/distributeur vermeldt worden. Dit valt ook af te lezen op het technische label van het product, waarbij wij aangemerkt worden als fabricant/distributeur (“Manufactured and distributed by BottleX.nl, De Waterman 15A, 4891 TL Rijsbergen, The Netherlands”).

Wanneer je zelf als distributeur op het product aangemerkt zou willen worden, dan zal hiervoor dus per product een nieuw CPNP ingediend moeten worden. Wij kunnen hier, tegen meerprijs, in voorzien. De extra kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn al naar gelang de wensen onder andere het aanmelden van de CPNP, plus de kosten voor het opmaken, bedrukken en appliqueren van de technische labels.

De informatie in het CPNP is elektronisch toegankelijk voor de controleautoriteiten in de lidstaten, waaronder de NVWA en voor de Vergiftigingen Informatie Centra in de EU, waaronder het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) van het UMC Utrecht.